10.1.2014

Kun kaikki ei mahdu 140 merkkiin

Johtaminen ja johtajuus ovat sellaisia asioita, että kaikki niiden myötä koetut oivallukset eivät yksinkertaisesti mahdu sataan ja neljäänkymmeneen merkkiin. Olen yrittänyt, mutta viimein olen päättänyt antaa periksi.

Tervetuloa uuteen blogiini!

Neljä vuotta sitten rakastuin Twitteriin. Kaikki alkoi hyvin arkisen koruttomasti. Hankin tuolloin työkäyttööni uuden älypuhelimen, jonka oletusasetuksien mukaisesti yhdellä näytöllä pötkötti tarunomainen "mikrobloggausappsi". Kokeilu, ja siinä se oli. Tapa verkottua ja ilmaista omia ajatuksiaan ja tekemisiään lyhyesti ja intuitiivisesti. Twitterin ytimekäs ilmaisutapa valloitti minut, koska pitkien kirjoitusten laatiminen on aina ollut minulle vaikeaa. Samalla tunsin löytäneeni sosiaalisen median kanavan, jossa verkostoituminen ja jakaminen ei tuntunut niin ammatilliselta kuin Linkedinissä.

Viime kuukausien aikana minua on (taas) silloin tällöin johdateltu oivalluksiin, jotka mielestäni ovat olleet jakamisen arvoisia. Aiheet ovat useimmiten liittyneet johtajuuteen ja johtamiseen, molemmat tietenkin lähellä sydäntäni. Tällaisten oivallusten jakaminen ytimekkäästi on ollut hiton hankalaa. Siitä syystä olen päättänyt astua epämukavuusalueelleni ja aloittaa niistä kirjoittamisen "pitkässä muodossa". Tämä blogi tulee sisältämään pääsääntöisesti näitä oivalluksia tai mielipiteitä, joiden jakaminen Twitterissä on hankalampaa kuin esimerkiksi tämä:


Toivon, että osaan... Ei. Toivon, että *opin* jakamaan jotain johtajan, johtamisen ja johtajuuden arjesta perinpohjaisemmin kuin mitä intuitiivisesti Twitteriin höpötän. Toivon, että opin kertomaan ajatuksistani, kokemuksistani ja tunteistani myös sadan ja neljänkymmenen merkin tuolla puolen.

Katsotaan mitä tapahtuu.4 kommenttia :

 1. Suosikkeihin, klik. Pointsit epämukavuusalueelle astumisesta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tuulikki :) Rohkaisua tarvitaan...

  VastaaPoista
 3. Vaikea uskoa, että olet epämukavuusalueellasi nyt, kun olen lukenut kaikki 5 tekstiä, jotka blogistasi tällä hetkellä löytyvät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi kannustavasta kommentistasi :) Kyllä vielä epämukavuusalueella mennään... Viimeisin teksti syntyi jo vähän helpommin, mutta melkoista luomisen tuskaa tämä vielä on.

   Poista